Izlet Turističnega društva Šempas 2017, Žalec, Velenje, Nazarje

V soboto 16.09.2017 je TD Šempas organiziralo izlet za člane in simpatizerje. Najprej smo obiskali Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenija v Žalcu. Zelo lepo urejen muzej v starem hmeljarskem skladišču-sušilnici, nazorna predstavitev hmeljarstva v Savinjski dolini. Druga točka v Žalcu je bila Fontana piva Zeleno zlato, kjer smo seveda tudi poskusili šest različnih vrst piva na fontani, vse skupaj smo popestrili z harmoniko v ritmu Euro basketa.

Odpravili smo se v mesto Velenje, kjer smo obiskali grad. Sprejela nas je zelo simpatična mlada vodička in nas popeljala skozi izredno bogate razstavne prostore od srednjeveških časov do novejše zgodovine. Presenetila nas je razstava iz Afrike pa tudi izkopanine Mastodonta(predhodnik Mamuta) iz prazgodovine. Dež nam je preprečil ogled Velenjskega jezera, tako smo se odpravili proti Nazarjem. 

Tam smo si ogledali perfektno obnovljen kozolec spremenjen v muzej z bogato vsebino imenovan Bohačev toplar. Za konec smo se odpravili na »nespodobno večerjo« v grajsko restavracijo. Bogata postrežba v srednjeveškem stilu (jedli smo z rokami) in odlično sproščeno vzdušje. Za konec smo postregli z bovlo in z njo pogostili tudi sosednjo družbo ter osebje. Naš vaški godec Franko je z harmoniko napravil pravi žur na katerem so sodelovali vsi, ki so bili na gradu. Domov smo se odpravili z smehom in pesmijo na ustih, kajti z dobro voljo smo tudi dež premagali, izlet je bil lep.

Izlet Turističnega društva Šempas 2017, Žalec, Velenje, Nazarje

Več

Izlet TD Šempas v Planico, Bled in Kranj, 2016

Turistično društvo Šempas je v soboto 17.09. 2016 organiziralo izlet za svoje člane in simpatizerje.
Odpravili smo se na Gorenjsko.

Izlet Planica Bled Kranj 2016

Več

Safari park in Sirmione, 2015

Turistično društvo Šempas je v soboto 12.09. 2015 organiziralo izlet za svoje člane in simpatizerje.
Odpravili smo se v park Natura viva in mestece Sirmione na obali Gardskega jezera v Italiji. Z avtobusom smo se popeljali med afriške živali, ki so se prosto sprehajale, kar nam je pričaralo občutek afriškega Safarija. Peš smo si ogledali drugi del živalskega vrta z živalmi iz celega sveta, kar je bilo oboje skupaj svojevrstno doživetje.
Po kratki vožnji smo prispeli v srednjeveško mestece (trdnjavo) Sirmione, katero leži na polotoku, ki se zajeda v Gardsko jezero. Okrog polotoka smo se popeljali z hitrimi čolni, in se še malce sprehodili in občudovali zelo lepo ohranjeno mestece.
Harmonikaš nam je popestril pot proti domu.
Izlet je bil malce nenavaden, zanimiv in zelo lep.

Več

Plitvička jezera, 2014

Turistično društvo Šempas je v soboto 30.08. organiziralo izlet za svoje člane in simpatizerje. 

Odpravili smo se na Plitvička jezera, čudovito stvaritev narave in za marsikoga obuditev spominov na mladost. Odrinili smo zgodaj zjutraj, saj nas je čakala dolga pot.

Na poti mimo Kvarnerskega zaliva

Več

Trst, Koper, Piran 2013

Turistično društvo Šempas je, v soboto 14.09.2013, organiziralo izlet za svoje člane in simpatizerje. Obiskali smo Slovensko obalo ter mesta Trst , Koper in Piran. V Trstu smo obiskali kraje povezane z Šempasom : trg Oberdank in stolnico sv.Justa.

Grad Miramar z parkom

Več

Bibliobus 2018

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid