Anketa o prometni ureditvi in varnosti udeležencev

Spoštovani,

v pripravi je Predlog prometne ureditve in ukrepov za večjo varnost udeležencev v cestnem prometu na območju naselja Šempas. Gre za strokovne podlage, ki bodo osnova za dogovarjanje z nosilci urejanja prostora in drugimi deležniki, ki bodo vključeni v postopke priprave izvedbene projektne dokumentacije.

Meseca junija leta 2020 je bilo dogovorjeno, da pripravljalec načrta skupaj s krajani izvede delavnico v Šempasu, na kateri bi skupaj opredelili problematična območja v naselju. Pogovorili bi se tudi o predlogih, ki lahko omogočijo izboljšanje stanja v naselju.

Ker izvedba delavnice zaradi trenutnega stanja ni možna, smo pripravili spletno anketo. Anketa bo nadomestila izvedbo delavnice.

Pripravili smo vprašalnik, s katerim v proces priprave predlogov vabimo tudi vas, prebivalce Šempasa in starše otrok, ki obiskujejo Osnovno šolo Šempas.

Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo približno 15 min. Vaše odgovore zbiramo do 4. 4. 2021.

Povezava do vprašalnika

Participativni proračun, odločamo skupaj

Participativni proračun

Glasovanje v elektronski obliki
► https://odlocamo-skupaj.nova-gorica.si/...>

Glasovanje z oddajo glasovnice
Zaradi epidemiološkega stanja si lahko z klikom na spodnjo povezavo prenesete glasovnico, ki jo lahko že vnaprej natisnete in jo že izpolnjeno prinesete v prostore Kulturnega doma Šempas, kjer jo boste oddali v glasovalne bokse (v kuverti – lahko je že stara in že uporabljena, važno da je z lepilnim trakom zaprta, da se ne izgubi vsebina ter zaradi varstva osebnih podatkov).

► Prenos glasovnice

Kako se glasuje? Udeleženec izpolni osebne podatke na prvi strani; na drugi strani po vrstnem redu preferenc izpolni nazive projektov. To pomeni, tisti projekt ki mu je bolj pri srcu, tistega prej zapiše.

Nova prometna ureditev v okolici šole in vrteca v Šempasu

 V sklopu urejanja odvodnjavanja v okolici osnovne šole in vrtca v Šempasu je predvidena tudi nova prometna ureditev območja, in sicer kot skupnega prometnega prostora, kjer bo omejena hitrost 20 km/h. Obenem bo na odseku ceste JP 787141 Šempas - Ozeljan med odcepom za JP 785481 -Šempas - skozi naselje do območja ob OŠ Šempas urejen enosmerni promet v smeri proti vasi, razen za stanovalce tega območja . Prikaz ureditve je v prilogi. Predvidena ureditev je namenjena zagotavljanju boljših pogojev za najbolj ranljive skupine. Izvedena dela so v skladu s PZI projektno dokumentacijo, št.1383-20, julij 2020, ki je izdelal CITY STUDI d.o.o .. Nov prometni režim bo veljal od zaključka izvedbe del, to je 31.8.2020. Naprošamo vas, da zaradi spremenjene signalizacije posebno pozorno spremljate stanje na terenu predvsem ob začetku šolskega leta ter o novi prometni ureditvi obveščate starše in uporabnike. V dogovoru z vodstvom OŠ Šempas vas naprošamo, da bi se poostren nadzor opravljal vsaj prva dva tedna pouka, med 7h20 in 8h30.

 

prometna-ureditev

 
Prenesi

Program Svit v zdravstveni regiji Nova Gorica

polletno poročilo o delovanju Programa Svit za obdobje 1. 1. do 30. 6. 2020)

Program Svit, državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki, je v lanskem letu obeležil svojo 10. obletnico delovanja. V tem obdobju je Program Svit dosegel, da je pojavnost raka na debelem črevesu in danki v Slovenij padla na četrto mesto. Tako je bilo leta 2015 na ravni populacije odkritih skoraj 400 primerov manj rakov debelega črevesa in danke kot leta 2010. Poleg tega je Program Svit v desetih letih odkril več tisoč začetnih rakov in predrakavih sprememb, ko je zdravljenje zelo učinkovito in ljudem omogoča kakovostno nadaljevanje življenja.

 
Prenesi

Hitro iskanje

Zemljevid