Otvoritev obnovljenega vodnjaka Brida, petek 12.09.2014

Na Gunu v Šempasu se je v petek popoldan začelo zbirati večje število ljudi, bližala se je otvoritev obnovljenega vodnjaka Brida.

Največ je bilo Šempascev, prišli pa so tudi iz sosednjih vasi.

Prisotni pa so bili tudi skoraj vsi vidni družbeno politični delavci naše Novogoriške občine, malce zaradi bližnjih volitev v veliki večini pa vendarle zaradi izredno lepo obnovljenega vodnjaka.

KS Šempas, TD Šempas in KPD Šempas so pripravili lep dogodek, tako da so vsi prisotni z nasmehom obrazu odšli na bližnji »borjač« družine Škarabot na pogostitev. 

TD Šempas je pripravilo domačo hrano, polento s pršutom in šempaske štruklje. Sosedje so pomagali pri ureditvi vodnjaka in okolice ,vreme nam je bilo tiste tri ure naklonjeno in tako smo bili na koncu vsi zelo zadovoljni.

 

Več

Brida

BRIDA DANES - avtorji projekta prenove

Leta 1996 smo se zbrali skupaj še kot študentje likovne akademije v Benetkah trije umetniki Jurij Pavlica, Sendi Mango, Tom Kerševan in takrat še študent arhitekture v Ljubljani Adrijan Cingerle z namenom, da bi združili skupne ideje in moči v kreativni potencial, ki smo ga takrat poimenovali BridA. To ime nismo izbrali naključno, skupaj smo že nekaj časa razmišljali, da bi oživili čisto vodo stare Bride v Šempasu. Res je, da nam takrat še ni uspelo izpeljati projekta obnove izvira, ampak nas je njeno ime nenehno napajalo z idejami in kreativnostjo vse do danes. Ime Brida danes pomeni veliko več kot le korito čiste vode, naše delovanje na umetniškem področju je njenemu imenu dodalo še umetniški pomen. Pod tem imenom danes delujemo umetniki Jurij Pavlica, Tom Kerševan in Sendi Mango, arhitekt Adrijan Cingerle pa je svoje delo samostojno nadaljeval s projektiranjem in raziskovanjem na področju arhitekture.

Leta 2010 smo se spet zbrali vsi štirje ustanovitelji umetniškega kolektiva BridA, da bi s skupnimi močmi ter veliko podporo sovaščanov končno obnovili staro Brido in si pri njej vsi skupaj lahko nalili čiste vode in se pogovorili o starih in prihajajočih časih, ko bo voda vse bolj dragocen in neprecenljiv vir življenja.

Adrijan Cingerle, Jurij Pavlica, Sendi Mango, Tom Kerševan.

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid