Mešani pevski zbor Lipa v Zagrebu

Mešani pevski zbor Lipa iz Šempasa pod vodstvom zborovodkinje Katje Bajec je na povabilo Kulturno prosvetnega društva Slovenski dom Zagreb organiziral tridnevno turnejo po Zagrebu. Pripravili so bogat kulturni program, na katerega so povabili tudi tam živeče Slovence.  Skupaj z njihovim zborom, ki deluje pod okriljem društva, so pripravili celovečeren koncert, kjer so zapeli slovenske pesmi in jim pričarali delček domovine.

Mešani pevski zbor Lipa v Zagrebu

 

Kot je povedala predsednica Mešanega pevskega zbora Lipa Sabina Ažman, je koncert poslušalce zazibal v prijetno odmaknjenost, saj so skozi doživeto petje in tehtno izbran program začutili duh domovinskih pesmi, ki so marsikoga spomnile na domače kraje in domovino. Program sta z duhovito igro in prikazom smešne plati življenja popestrila igralca amaterskega gledališkega društva ŠOOV (Šempas Osek Ozeljan Vitovlje). Tu se je v vlogi igralca izkazal tudi prizadevni predsednik Kulturno prosvetnega društva Lipa Šempas Srečko Mesarič. Koncertu je sledilo prijetno druženje, kjer so si sodelujoči izmenjali svoja mnenja, pričakovanja in obljube o tesnejšem sodelovanju ter nadaljevali s prepevanjem slovenskih pesmi ob slovenskih kulinaričnih dobrotah. 

Mešani pevski zbor Lipa v Zagrebu

Naslednji dan so nadaljevali z ogledom znamenitosti Zagreba, po katerem jih je z izjemnim čutom in  odličnim poznavanjem vodila tamkaj živeča vodička slovenskega rodu Marjeta Trkman Kravar. Tudi v naslednjih dneh je bil zbor izjemno aktiven. Na povabilo Društva prijateljev Slovenije in Azerbajdžana so v okviru spominske slovesnosti ob odkritju prenovljenega spominskega obeležja Mehdiju Huseynzade - Mihajlu na Vitovljah nastopili na zaključni slovesnosti v Novi Gorici ob obisku Nj. Eksc. Galiba Israfilova, veleposlanika Republike Azerbajdžan. Prihodnji dan so v okviru 1. Mednarodnega pevskega festivala na Vrhniki v pisani mednarodni zasedbi zapeli z zborom z Japonske, Hrvaške in drugimi slovenskimi zbori. Zbor do konca pevske sezone čaka še nekaj pomembnih nastopov po Sloveniji, v prihodnjem letu pa se bodo odzvali tudi na nekaj povabil na gostovanja v tujini.

Sabina Ažman

 

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid