Festival vin in oljčnega olja, Šempas 2019

Festival vin in oljčnega olja v Šempasu se odvija že trinajstič zapored. Prireditev je bila v nedeljo 31.marca  in ponedeljek 1.aprila, ter iz leta v leto napreduje. Na festivalu lahko sodelujemo na delavnicah o hrani in pijači na visokem nivoju. Glavni organizator je TIC Nova Gorica z svojo ekipo, kar precej pa pripomoreta tudi KS Šempas in Turistično društvo Šempas. Lepo urejena in okrašena dvorana je bila polno zasedena z vinarji in pridelovalci oljčnega olja. Na odru se je, z svojo glasbo predstavila Tinkara Kovač. 

Prisotni so bili, predsednik Turistične zveze Nova Gorica Črtomir Špacapan, župan MONG-a dr. Klemen Miklavič, predsednica KS Šempas gospa Barbara Kante in seveda vodja projekta Dejana Baša. Na festivalu smo bili priča proglasitvi županovega vina za leto 2019, ki bo uporabljeno za protokolarne namene. Poleg številnih svetnikov MONG, sta nas obiskala tudi dva evropska poslanca, gospa Šulin in gospod Peterle.

Turistična kmetija Rjavčevi se je v nedeljo predstavila z domačimi šalami, sirom in pršutom, v ponedeljek pa s trimetrskem šalamom. Festival je polepšala s svojo prisotnostjo tudi vinska kraljica. 

Oljkarji so se predstavili v polnem sijaju in podelili medalje ter priznanja za najboljša olja na ocenjevanju, Oljka Šempas 2019. Pri stari šoli smo posadili oljke prijateljstva v imenu Slovenije, Hrvaške in Italije, upamo da bomo čez par let iz tega oljčnika pridelali olje prijateljstva, ki ga bomo uporabljali za protokolarne namene.

V ponedeljek so se predstavili tudi  Ošterija Branik, Ošterija Žogica, gostilna Winkler in gostilna pri hrastu s svojimi kulinaričnimi stvaritvami. 

Na koncu lahko sklenemo da je trinajstica (trinajsti festival) prinesla srečo kajti obiskovalci so festival vzeli za svojega in napolnili dvorano KD Šempas.

Z foto utrinki se sprehodimo po prireditvi.
Fotografije so iz arhiva TZ TIC Nova Gorica.
(za natančnejše podatke, poglejte na spletno stran TIC Nova Gorica)

Festival vin in oljčnega olja, Šempas 2019

Več

Festival vin in oljčnega olja Šempas, 2018

Festival vin in oljčnega olja v Šempasu se odvija že dvanajstič zapored. Prireditev se odvija v nedeljo 25.  in ponedeljek 26. marca, ter iz leta v leto napreduje. Na festivalu lahko sodelujemo na delavnicah o hrani in pijači na visokem nivoju. Glavni organizator je TIC Nova Gorica z svojo ekipo, kar precej pa pripomoreta tudi KS Šempas in Turistično društvo Šempas. Lepo urejena in okrašena dvorana je bila polno zasedena z vinarji in pridelovalci oljčnega olja. Na odru se je, z svojo glasbo predstavil harmonikaš Marko Hatlak.  

Turistična kmetija Rjavčevi se je v soboto predstavila z domačimi šalami, sirom, pršutom in rolano panceto v koži. Festival so z svojo prisotnostjo polepšale štiri vinske kraljice in seveda več kot petdeset vinarjev iz cele Slovenije. Oljkarji so se predstavili v polnem sijaju in podelili medalje ter priznanja.

V ponedeljek se je predstavila tudi  Ošterija Branik. Prisotna sta bila predsednik turistične zveze Nova Gorica Črtomir Špacapan in župan MONG-a Matej Arčon in seveda vodja projekta Dejana Baša.
Obiskovalci so festival vzeli za svojega in napolnili dvorano KD Šempas.

Z foto utrinki se sprehodimo po prireditvi.
Fotografije so iz arhiva TZ TIC Nova Gorica, fotografiral je gospod David Verlič.

(za natančnejše podatke, poglejte na spletno stran TIC Nova Gorica)

Nedelja, 26. marec

Festival Vin, Šempas 2018

Več

Festival vin in oljčnega olja v Šempasu 2017

Festival vin v Šempasu se odvija že enajstič zapored, vendar prvič oplemeniten z oljčnim oljem v dvorani kulturnega doma. Prireditev iz leta v leto napreduje in se sedaj predstavlja kot Festival vin in oljčnega olja. Glavni organizator je TIC Nova Gorica z svojo ekipo, kar precej pa pripomoreta tudi KS Šempas in Turistično društvo Šempas. Lepo urejena in okrašena dvorana je bila polno zasedena z vinarji in pridelovalci oljčnega olja. Na odru nas je, z svojo glasbo zabaval legendarni Slavko Ivančič.  

Turistična kmetija Rjavčevi se je letos predstavila z rekordnim 5 m in 38 cm dolgim šalamom, sirom in pršutom. Festival so z svojo prisotnostjo polepšale tri vinske kraljice. Oljkarji so se predstavili v polnem sijaju in podelili medalje in priznanja.

V ponedeljek so se predstavili tudi gostinci: Ošterija Žogica, Ošterija Branik in Gostilna s prenočišči Winkler. Prisotna sta bila predsednik turistične zveze Nova Gorica Črtomir Špacapan in župan MONG-a Matej Arčon.

Obiskovalci so festival vzeli za svojega in napolnili dvorano KD Šempas

Z foto utrinki se sprehodimo po prireditvi.

(za natančnejše podatke, poglejte na spletno stran TIC Nova Gorica)

Festival vin in oljčnega olja v Šempasu 2017

Več

Festival vin Šempas 2016

Letos je bil v Šempasu že deseti Festival vin, kar se je čutilo na vsakem koraku. Obisk je bil številen kot že dolgo ne, dvorana pa popolnoma zapolnjena z vinarji in oljkarji. Organizacijska ekipa TIC-a iz Nove Gorice na čelu z Dajano Baša je odlično opravila svoje delo, pripomogla pa sta tudi KS Šempas in TD Šempas. Oljkarji so v Šempasu razdelili priznanja in diplome za dosežke na tem področju. Tako so nakazali, da bi se naslednje leto Festival vin tudi uradno organiziralo kot Festival vin in oljčnega olja.

Prisotni so bili župan MONG Matej Arčon , predsednik Turistične zveze Nova Gorica Črtomir Špacapan, prokonzul Tomislav Kovačič in člani Evropskega reda vitezov vina, vinske kraljice in še kdo…. .

Z svojim nastopom nas je razveselila znana pevka Tinkara Kovač. Obiskovalci so lahko sodelovali na številnih delavnicah o vinu in oljkah.

Kot se za deseti festival spodobi je za hrano z domačim pršutom in salami ter sirom poskrbel Vinko Cernatič iz Turistične kmetije Rjavčevi. V okviru predstavitve jedi Okusimo Goriško so se predstavili: Ošterija Žogica, Ošterija Branik, Gostilna s prenočišči Winkler, Gostilna Bric, in Gostilna Makorič, tudi slavnostna torta ni manjkala. Podeljena so bila številna priznanja za sodelovanja in organizacijo festivala.

Lahko rečemo da so bili zadovoljni prav vsi organizatorji in obiskovalci. 

Več

Festival vina v Šempasu 2015

Festival vin v Šempasu se odvija že devetič zapored v dvorani kulturnega doma. Prireditev iz leta v leto napreduje. Glavna organizacijska moč je Dajana Baša z svojo ekipo, kar precej pa pripomoreta tudi KS Šempas in TD Šempas. Lepo urejena in okrašena dvorana je bila polno zasedena z vinarji in pridelovalci oljčnega olja. Na odru se je turistična kmetija Rjavčevi predstavila z pet in pol metrskim šalamom, sirom in pršutom. Festival je z svojo prisotnostjo polepšalo kar devet vinskih kraljic iz cele Slovenije. Prisotna sta bila tudi predsednik turistične zveze Nova Gorica Črtomir Špacapan in župan MONG-a Matej Arčon.

Z foto utrinki se sprehodimo po prireditvi.

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid