Festival vin Šempas 2016

Letos je bil v Šempasu že deseti Festival vin, kar se je čutilo na vsakem koraku. Obisk je bil številen kot že dolgo ne, dvorana pa popolnoma zapolnjena z vinarji in oljkarji. Organizacijska ekipa TIC-a iz Nove Gorice na čelu z Dajano Baša je odlično opravila svoje delo, pripomogla pa sta tudi KS Šempas in TD Šempas. Oljkarji so v Šempasu razdelili priznanja in diplome za dosežke na tem področju. Tako so nakazali, da bi se naslednje leto Festival vin tudi uradno organiziralo kot Festival vin in oljčnega olja.

Prisotni so bili župan MONG Matej Arčon , predsednik Turistične zveze Nova Gorica Črtomir Špacapan, prokonzul Tomislav Kovačič in člani Evropskega reda vitezov vina, vinske kraljice in še kdo…. .

Z svojim nastopom nas je razveselila znana pevka Tinkara Kovač. Obiskovalci so lahko sodelovali na številnih delavnicah o vinu in oljkah.

Kot se za deseti festival spodobi je za hrano z domačim pršutom in salami ter sirom poskrbel Vinko Cernatič iz Turistične kmetije Rjavčevi. V okviru predstavitve jedi Okusimo Goriško so se predstavili: Ošterija Žogica, Ošterija Branik, Gostilna s prenočišči Winkler, Gostilna Bric, in Gostilna Makorič, tudi slavnostna torta ni manjkala. Podeljena so bila številna priznanja za sodelovanja in organizacijo festivala.

Lahko rečemo da so bili zadovoljni prav vsi organizatorji in obiskovalci. 

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid