Turistično društvo Šempas na izletu v adventnem Zagrebu

TD Šempas je v soboto 7.12. 2019 organiziralo obisk adventnega Zagreba za člane in simpatizerje društva. Oglejte si nekaj utrinkov iz okrašenega mesta.

Turistično društvo Šempas na izletu v adventnem Zagrebu

Več

Izlet Turističnega društva Šempas, v soboto 7.9. 2019

Turistično društvo Šempas je letos popeljalo svoje člane in simpatizerje po mestih, v katerih smo vsi že bili, vendar jih nismo nikoli spoznali. Obiskali smo Palmanovo, Oglej, Gradež in se z turistično ladjo popeljali na Barbano.

Zjutraj smo obiskali Palmanovo, trdnjavo , ki so jo zgradili Benečani in kasneje dodatno utrdili Francozi. Imeli smo srečo, ker smo videli ravno priprave na prikaz bitke med Napoleonovo vojsko in Avstrijci, srečali smo nekaj vojakov v starih uniformah. Sledil je ogled Ogleja, kjer smo videli zgodovino od Rimskih časov, do zgodnje krščanske dobe in do vladavine Oglejskih Patriarhov.

Seveda smo si tudi mi privoščili novodobno obilno malico iz lastnih zalog : klobase, pršut, vratovina, sir, domače vino in …….

Po slikoviti cesti čez morje smo prispeli v turistično središče Gradež, sprehodili smo se po ulicah polnih življenja, pa čeprav že v izven sezonskem času, privoščili smo si sladoled in že smo bili na turistični ladji, ki nas je popeljala na Barbano. Ogledali smo si cerkev in romarski otok, ter malce posedeli in si privoščili pijačo. Ladja nas je peljala nazaj v Gradež, na avtobus in proti domu. Naredili smo še postanek in si privoščili našo znamenito bovlo. Zvečer smo prišli v Goče, gospodar Cejkotove domačije, Davorin Mesesnel nas je pričakal in nam malce opisal zgodovino Goč. Pogostili so nas z zelo okusno večerjo, sestavljeno iz doma pridelanih dobrot. Naš harmonikaš Franko je nategnil meh, mi smo zapeli, vzdušje je bilo odlično. Za konec nam je par Mlakarjevih pesmi zaigral na kitaro in zapel tudi gospodar Davorin. Tako smo zaključili izlet po poznanih-nepoznanih, skoraj domačih krajih, in bilo nam je zelo, zelo lepo.

Izlet Turističnega društva Šempas, v soboto 7.9. 2019

Več

Izlet Turističnega društva Šempas 2018, po dolini reke Malte (Avstrija) in srednjeveški Gmund

V soboto 8.09.2018 je Turistično društvo Šempas organiziralo izlet za člane in simpatizerje društva.

Najprej smo obiskali Seeboden, kjer smo občudovali muzej bonsajev, vendar to ni bil samo muzej ampak je bil kompleten japonski vrt z ribniki, mostički, čajno hiško, skratka doživetje Japonske v Evropi. Lastnik nam je v humorističnem doživetem stilu predstavil Japonsko kulturo bonsajev.
Po obilni malici, ki jo je nudilo TD Šempas in fototerminu ob Miljskem jezeru smo se odpravili po slikoviti gorski cesti po dolini reke Malte, z številnimi mostovi in tuneli zdolbeni v živo skalo, po poti smo občudovali številne slapove in tudi spretnost naših voznikov avtobusa. Povzpeli smo se na nadmorsko višino 1920 metrov, do velikanskega jeza Kolnbrain. To je 200 metrov visok jez, ki zadržuje 1,5 miljonov kubičnih metrov vode in je eden največjih gradbenih dosežkov v Evropi. Na sredini mostu je panoramska razgledna ploščad Airwalk z 200 metrskim pogledom v globino. Kot se spodobi je naš harmonikaš Franko zaigral šempasko himno Kos, pa tudi zaplesalo se je »na visokem nivoju«. Jez nudi lepe priložnosti za fotke, kar smo tudi izkoristili.
Po goski cesti smo se spustili spet v dolino, do srednjeveškega mesteca Gmund. Ogledali smo si muzej avtomobilov Ferdinanda Porsheja. Legendarni športni avtomobili so nas navdušili. V obnovljenem starem mestnem jedru smo si privoščili pijačo in kratek oddih. Potem pa proti domu, čez Ljubelj v Slovenijo. V Kokrici pri Kranju smo smo bili deležni odlične večerje, katero smo si popestrili z našo bovlo. Harmonikaš je tudi prispeval k dobremu vzdušju pri večerji. 
Že malce utrujeni od celodnevnega pohajkovanja smo se polni lepih vtisov odpravili proti Šempasu. Splošno mnenje, po urejenih vtisih, je bilo, da je bil to en lep,lep izlet.

Izlet Turističnega društva Izlet Turističnega društva Šempas 2018

Več

Izlet Turističnega društva Šempas 2017, Žalec, Velenje, Nazarje

V soboto 16.09.2017 je TD Šempas organiziralo izlet za člane in simpatizerje. Najprej smo obiskali Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenija v Žalcu. Zelo lepo urejen muzej v starem hmeljarskem skladišču-sušilnici, nazorna predstavitev hmeljarstva v Savinjski dolini. Druga točka v Žalcu je bila Fontana piva Zeleno zlato, kjer smo seveda tudi poskusili šest različnih vrst piva na fontani, vse skupaj smo popestrili z harmoniko v ritmu Euro basketa.

Odpravili smo se v mesto Velenje, kjer smo obiskali grad. Sprejela nas je zelo simpatična mlada vodička in nas popeljala skozi izredno bogate razstavne prostore od srednjeveških časov do novejše zgodovine. Presenetila nas je razstava iz Afrike pa tudi izkopanine Mastodonta(predhodnik Mamuta) iz prazgodovine. Dež nam je preprečil ogled Velenjskega jezera, tako smo se odpravili proti Nazarjem. 

Tam smo si ogledali perfektno obnovljen kozolec spremenjen v muzej z bogato vsebino imenovan Bohačev toplar. Za konec smo se odpravili na »nespodobno večerjo« v grajsko restavracijo. Bogata postrežba v srednjeveškem stilu (jedli smo z rokami) in odlično sproščeno vzdušje. Za konec smo postregli z bovlo in z njo pogostili tudi sosednjo družbo ter osebje. Naš vaški godec Franko je z harmoniko napravil pravi žur na katerem so sodelovali vsi, ki so bili na gradu. Domov smo se odpravili z smehom in pesmijo na ustih, kajti z dobro voljo smo tudi dež premagali, izlet je bil lep.

Izlet Turističnega društva Šempas 2017, Žalec, Velenje, Nazarje

Več

Izlet TD Šempas v Planico, Bled in Kranj, 2016

Turistično društvo Šempas je v soboto 17.09. 2016 organiziralo izlet za svoje člane in simpatizerje.
Odpravili smo se na Gorenjsko.

Izlet Planica Bled Kranj 2016

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid