Škuljada

V mesecu maju organiziramo turnir v ,"kagucanju" (“škuljanju“). To je stara pastirska igra prenesena v današnji čas. Šempasci smo se s svojim turnirjem pridružili tradicionalnim tekmovanjem na Vogrskem in v Renčah (Arčoni).Dogajanje je namenjeno druženju ljudi iz različnih vasi in občin ter tekmovanju v prijateljskem duhu.

Škuljada ( kagucanje )  se igra v Šempasu že osmo leto zapored, uvrstitve po letih :

Leto 1. mesto 2. mesto 3. mesto 4. mesto
2007 Arčoni BDJ Vogrsko I. Triglavko
2008 Vogrsko I. Buogi mi BDJ JBV
2009 BDJ Buogi mi Dita ne
bojse ga
Arčoni I.
2010 BDJ Goletarji Arčoni JBV
2011 BDJ Vogrsko I. Goletarji Šplekarji
2012 BDJ Kurnik I. Arčoni Mohorini
2013 Vogrsko I
BDJ Goletarji Če Bog da
2014 Vogrsko I BDJ VD SAS
2015 Vogrsko I Arčoni Bilje Mi Tri
2016 BDJ Buogi mi Zidarji Šplekarji
Skupni zmagovalec desetletja je ekipa BDJ
2017 BDJ Zidarji Goletarji Vogrsko 1
2018 BDJ Goletrji Laknes Vogrsko 1

 

Škuljada 2018, dvanajsta Škuljada-Kagucanje

V nedeljo 20.05. popoldan ob 13h, je Turistično društvo Šempas organiziralo že dvanajsto zaporedno škuljado (kagucanje) v Šempasu. Iz deževnega sobotnega vremena smo v nedeljo prešli na lepo, malce vetrovno sončno vreme. Udeležbo ekip je bila solidna, nekaj pa jih je iz upravičenih vzrokov manjkalo, prvič pa je tekmovala Ženska ekipa. Druženje je potekalo v dobrem športnem in prijateljskem  vzdušju. Tekmovalci so bili deležni hrane in pijače, tako daje bilo za vse gostoljubno poskrbljeno. Organizatorji smo bili radodarni , nagrajeno je bilo kar sedem ekip, pa tudi sodnik. Razšli smo se v prijateljskem vzdušju z obljubo, da se naslednje leto spet srečamo.

Nedeljski rezultati:

  1. mesto: BDJ 
  2. mesto: Goletrji
  3. mesto: Laknes
  4. mesto: Vogrsko 1

Škuljada 2018, dvanajsta Škuljada-Kagucanje

Več

Škuljada 2017, enajsta Škuljada-Kagucanje

V nedeljo 21.05. je Turistično društvo Šempas organiziralo že enajsto zaporedno škuljado (kagucanje) v Šempasu. Iz deževnega sobotnega vremena smo v nedeljo prešli na lepo sončno vreme. Udeležbo ekip je bila dobra, pojavile so se tudi nekatere nove ekipe. Druženje je potekalo v dobrem športnem in prijateljskem  vzdušju. Tekmovalci so bili deležni hrane in pijače, tako daje bilo za vse gostoljubno poskrbljeno. Organizatorji smo bili radodarni , nagrajeno je bilo kar osem ekip, pa tudi sodnik. Razšli smo se v prijateljskem vzdušju z obljubo, da se naslednje leto spet srečamo.

Nedeljski rezultati:

  1. mesto: BDJ 
  2. mesto: Zidarji 
  3. mesto: Goletarji
  4. mesto: Vogrsko 1

Skuljada2017

Več

Škuljada 2016, deseta Škuljada-Kagucanje

V nedeljo 22.05. je TD Šempas organiziralo že deseto zaporedno škuljado (kagucanje) v Šempasu. Imeli smo sončno vreme in lepo udeležbo ekip. Druženje je potekalo v dobrem športnem vzdušju. Tekmovalci so bili deležni hrane in pijače, tako daje bilo za vse gostoljubno poskrbljeno. Ker je bila to deseta škuljada smo bili še posebej radodarni , nagrajeno je bilo kar osem ekip, pa tudi sodnik. Po statističnih podatkih vseh preteklih let smo dobili skupnega zmagovalca, to je postala ekipa BDJ in dobila pokal za zmagovalca desetletja Škuljade v Šempasu. Rožico smo namenili Vandi Cej , ki je kot edina ženska odigrala vse škuljade v Šempasu.

Nedeljski rezultati:

1.mesto BDJ
2.mesto Bougi mi
3.mesto Zidarji
4.mesto Šplekarji

Skuljada 2016

Več

Škuljada 2015

V nedeljo 24.05. je TD Šempas organiziralo že deveto škuljado (kagucanje) zapored. V lepem sončnem vremenu se je na ploščadi pomerilo dvanajst ekip. Druženje je potekalo v dobrem vzdušju, sodelujoči pa so bili deležni hrane in pijače. Štirje prvouvrščeni so dobili lepe nagrade.

Več

Škuljada, 2014

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid