Praznik Kostanja, Vitovlje

Oktober je čas kostanja. V Vitovljah organizirajo tradicionalni praznik kostanja. Kot dobri sosedje in prijatelji sodelujemo v povorkah, ki predstavljajo dela na kmetijah in spravljanje kostanja. Predstavili smo tudi čebelarstvo v Šempasu, z lepim vozom in panjskimi končnicami.

Praznik kostanja v Vitovljah, 2021

Praznik kostanja v Vitovljah, 2021

Več

Praznik kostanja v Vitovljah, 2019

Turistično društvo Šempas je v nedeljo 20.10. sodelovalo na tekmovanju v peki kostanja na prazniku kostanja v Vitovljah. Sodelovali so tudi tekmovalci iz Oseka, Ozeljana in Lok. Vreme je bilo lepo, tako da smo lahko pekli kostanj izven šotora. Šempasci smo pristopili k temu tekmovanju v zabavnem in veseljaškem stilu, pomagali smo tudi s harmoniko, da bi bil kostanj bolje pečen, tako da smo imeli največ gledalcev ob našem žaru.

Turistično društvo Šempas je v nedeljo 20.10. sodelovalo na tekmovanju v peki kostanja

Več

Praznik kostanja v Vitovljah 2016

Ob 20 letnici praznika kostanja v Vitovljah je z svojim vozom sodelovalo tudi TD Šempas in sicer v petek, ko je bilo snemanje TV oddaje Dobro jutro in v povorki, ki je bila v soboto v zelo hladnem in vetrovnem vremenu. Na našem vozu smo predstavili potek del od oranja(z starim plugom) na polju, posaditve koruze z lesenimi klini v »leho«, vrsto z koruznimi storži(panolami), ličkanje(žurjenje sirka) koruze, uporaba ličkanja za povštre, kuhanje polente v kotlu in postrežba z kostanjevim golažem in točem iz pršuta. Praktično je bil to prikaz poti koruze ,od polja do krožnika. To hrano smo razdelili med obiskovalce praznika. Šempasci smo imeli tudi glasbeno spremljavo vaškega godca, kar je popestrilo našo predstavitev. Oblekli smo se v obleke , ki sojih nekoč uporabljali naši starši kar pripomore k ohranjanju tradicije in starih običajev.

Praznik kostanja v Vitovljah 2016

Več

Praznik kostanja v Vitovljah 2015

Praznik kostanja v Vitovljah 2015

Več

Praznik Kostanja, Vitovlje 2014

Turistično društvo Šempas je v nedeljo 19.10. sodelovalo na Prazniku kostanja v Vitovljah. Domačini so organizirali zanimivo prireditev pod imenom »z dobrimi kuharji do najboljšega kostanjevega golaža«. Sodelovali so kuharji iz TV oddaje Gostilna išče šefa, štirje kuharji in kuharica, ter štiri društva. Golaž so kuhali na odprtem ognju v kotličkih. 

Naša ekipa je na koncu osvojila drugo mesto, prvo so osvojili domačini Vitovci, imeli pa smo najlepšo šefico kuhinje Ireno. Tekmovanje se je odvijalo v prijateljskem in veselem vzdušju. 

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid