Praznik Šempasa Mohorjevo, 2019

Turistično društvo Šempas in KS Šempas, sta v soboto 13.7. in nedeljo 14.7. organizirali Praznik Šempasa Mohorjevo in to že triindvajseto leto zapored.

Praznik je v dveh dneh privabil lepo število obiskovalcev, čeprav smo v obeh dnevih imeli nestanovitno vreme. V soboto je deževalo skoraj do začetka prireditve, v nedeljo pa je vreme tudi nekaj nagajalo, kasneje pa se je zbralo veliko število obiskovalcev. Ansambla Erazem v soboto in Viharnik v nedeljo sta uspešno zabavala obiskovalce. 

V začetku lahko vidimo način priprave Šempaskih štrukljev. Razstave v dvorani Kulturnega doma so bile zanimive, kot le malo kdaj, program na prireditvenem prostoru tudi. V dvorani smo lahko videli raznovrstne razstave:   razstavo vinarskega orodja iz šempaskih hramov in muzeja Elde iz Batuj, razstavo in srečelov peciva  šempaskih žena, razstavo: 70 let Zadružnega doma Šempas, klekljana čipka, in ročno izdelan nakit, Mandala Divina (Katja Ušaj), slikanje mandal na platno in izdelava nakita, proizvodi iz  lavande in drugih aromatičnih rastlin - Vila Lavanda, »medena stojnica«, izdelki iz medu (pokušnja), umetniško slikanje na steklenice, v nedeljo pa razstavo ter pokušnjo izdelkov pekarne Brumat.

Goste smo razvajali z izvrstno šempasko polento iz domače moke in pršutovim točem. Ročno rezan domač pršut je vzbujal skomine, pozabili pa nismo niti na jedi z žara, posladkali so se s Šempaskimi štruklji. Vse to smo zalili z vinom iz šempaskih vinogradov. 

V nedeljo smo program otvorili z nastopom mažuretk iz Prvačine. Obiskali so nas avtomobili in motorji starodobniki, s katerimi smo se kasneje popeljali skozi Šempas. Predstavilo se je društvo za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink in gospe so se v starodobnih oblekah spontano združile v perfektno kombinacijo z starodobniki. Na nogometnem igrišču so nam pokazali dresurne točke Lipicanci, ki so jih vodili konjeniki iz Konjeniškega kluba  Štjaka. Zvečer so se publiki predstavili tudi mladi domači glasbeniki. Izvedli smo novo igro, ugibanje teže in števila koruznih zrn in zmagovalec je odnesel domov pršut, in tako smo navkljub nestanovitnemu vremenu lepo in uspešno zaključili dvodnevni Praznik Šempasa Mohorjevo.

Praznik Šempasa MOHORJEVO, 2019

Več

Nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo 2019

Od ponedeljka 1.7. do petka 5.7. ,se je na prireditvenem prostoru v Šempasu odigral tradicionalni že dvaindvajseti nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo. Turnir sta organizirala NK Vodice Šempas in TD Šempas. Od ponedeljka do četrtka so se tekmovalci borili v predskupinah, v petek pa smo odigrali veliki finale osmih ekip. Letos je na turnirju sodelovalo 18 ekip, razveseljivo je da se je povečalo število mladih nogometašev. Seveda smo imeli tudi malce sreče z vremenom. Na letošnjem turnirju smo videli lep hiter nogomet z številnimi goli. Na petkovem finalu smo vse, igralce in gledalce pogostili z pašto, kar je v Šempasu že tradicija.

Uvrstitve na turnirju: 

1.mesto - Šamrola
2.mesto - Baki
3.mesto - Suho grlo 
4.mesto - Borellas

Nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo 2019

Več

Praznik Šempasa Mohorjevo, 2018

Turistično društvo Šempas in KS Šempas, sta v soboto 14.7. in nedeljo 15.7. organizirali Praznik Šempasa Mohorjevo in to že dvaindvajseto leto zapored.

Praznik je v dveh dneh privabil lepo število obiskovalcev, čeprav smo v dveh dnevih imeli nestanovitno vreme. Razstave v dvorani Kulturnega doma so bile zanimive, kot le malo kdaj, program na prireditvenem prostoru tudi. V dvorani smo lahko videli razstave: razstava postelnjine in oblačil iz muzeja Elde iz Batuj in šempaskih omar, domače pecivo, razstavo Šempaski tabor 150 let ter delavnica BridA-selfiji v Šempasu, med in medene izdelke čebelarjev Bandelj, sivko in druge aromatične rastline- Vile Lavanda, bižuterijo, čipke, vrtnice…...

Goste smo razvajali z izvrstno šempasko polento iz domače moke in pršutovim točem. Ročno rezan domač pršut je vzbujal skomine, pozabili pa nismo niti na jedi z žara. Vse to smo zalili z vinom iz šempaskih vinogradov.

Obiskali so nas avtomobili in motorji starodobniki, s katerimi smo se popeljali skozi Šempas. Žal smo morali zaradi nestanovitnega vremena odpovedati nastop Lipicancev Konjeniškega kluba iz Štjaka, nastopili so folkloristi iz kluba Most in plesna skupina živahnih veterank Ajda, mladi plesni pari iz plesne šole Movartex  so očarali obiskovalce in dodali malce priokusa profesionalnega plesa. Izvedli smo novo igro, ugibanje teže in števila koruznih zrn ter razdelili kar nekaj lepih nagrad, zmagovalec je dobil pršut ,nagradili pa smo še dva  tekmovalca oziroma tekmovalke in tako navkljub vsemu lepo zaključili dvodnevni osrednji praznik Mohorjevo.

Mohorjevo 2018

Več

Nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo 2018

Od ponedeljka 2.7. do petka 6.7. ,se je na prireditvenem prostoru v Šempasu odigral tradicionalni že enaindvajseti nočni nogometni turnir trojk Mohorjevo. Turnir sta organizirala NK Vodice Šempas in TD Šempas. Od ponedeljka do četrtka so se tekmovalci borili v predskupinah, v petek pa smo odigrali veliki finale osmih ekip. Letos je na turnirju sodelovalo 16 ekip, razveseljivo je da se je povečalo število mladih nogometašev. Seveda smo imeli tudi malce sreče z vremenom. Na letošnjem turnirju smo videli lep hiter nogomet z številnimi goli. Na petkovem finalu smo vse, igralce in gledalce pogostili z pašto, kar je v Šempasu že tradicija.

Uvrstitve na turnirju: 

1.mesto - Lime Collina
2.mesto - Baki
3.mesto - Avtosport Kojič
4.mesto - Vesprem

 

Mohorjevo Trojke 2018

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Mohorjevo

Vaški praznik Mohorjevo v mesecu juliju je osrednja prireditev Turističnega društva Šempas v sodelovanju s krajevno skupnostjo Šempas. Dogodki potekajo dva dni.
Prvi dan ženske pripravijo razstavo in srečolov peciva. V novi dvorani postavimo tudi umetniške razstave domačih in tujih ustvarjalcev ter tematske predstavitve zbirateljev.
Na ploščadi, ob lepih hišicah pod platanami poskrbimo za zabavo z znanimi glasbenim skupinami. Obiskovalcem nudimo polento s pršutom in ostalimi kulinaričnimi dodatki, kuhano po starih receptih ter domače štruklje, zabeljene z maslom. Odžejajo pa se lahko z vini pridelanimi v šempaških bregovih.
Obiskovalci lahko sodelujejo na zabavnih igrah, “šacanju” pršuta, srečo preizkusijo na srečolovu.

Zemljevid