Mohorjevi večeri

Na starem srednjeveškem trgu Šempasa , pod baročno cerkvijo Sv. Silvestra, prirejamo Mohorjeve večere, na katerih nastopajo : pevci, razne glasbene skupine , umezniki raznih zvrsti in gledališki igralci z igrami na prostem in še kdo.

Namen te prireditve je oživitev starega vaškega, ki je bil nekoč center vasi, okrog cerkve in na trgu se je namreč v starih časih dogajal Mohorjev sejem.

Skozi to prireditev bomo tudi predstavili centralni dvodnevni praznik Mohorjevo, ki se dogaja na prireditvenem prostoru in Kulturnem domu Šempas.

ŠEMPASKI MOHORJEVI VEČERI, 2019

V nedeljo, 30.6. je bil zelo topel dan, vendar se je zvečer na vaškem trgu malce shladilo, tako da nam je narava naklonila lep večer in takšni so bili tudi letošnji Mohorjevi večeri. Turistično društvo Šempas je, v sodelovanju z KS Šempas in TIC Nova gorica pripravilo lep program.
Na starem Šempaskem trgu se je predstavil Goriški pihalni orkester v katerem so prevladovali mladi glasbeniki in glasbenice. Igrali so nam sproščen glasbeni izbor. V toplem poletnem večeru si poslušalci boljšega ne bi mogli zaželeti, tako da so bili mladi glasbeniki deležni obilo aplavzov. 

Z svojim nastopom so nas razveselili domači mladi glasbeniki Tine, Nik in Jaka, ki so se predstavili pod imenom Samo za danes. Po njihovem odličnem nastopu smo si vsi zaželeli, da bi tisti danes trajal dolgo časa.
Vokalna skupina Ardeo nas je navdušila s svojimi glasovi in nastopom, dekleta so dobesedno razsvetlila Šempaski stari trg, pomagala sta jim še dva fanta. Upamo da bomo to skupino še večkrat slišali v naši vasi.
Lahko bi rekli, češnja na torti je bil humoristični nastop Frankota in Mojce, ki sta predstavila stare čase v humorni obliki in navdušila prisotne na placu.
Goriški pihalni orkester je odigral svoj drugi del nastopa v poletnih mladostnih razigranih ritmih.
Omenili bi tudi, da smo predvajali tudi edini posnetek Šempaske godbe na pihala, ki je bil posnet konec šestdesetih let, Šempaske godbe ni več od 1974 leta, zato so ti spomini še več vredni.
Večeri so tudi uvod v osrednji Praznik Šempasa Mohorjevo, ki bo v soboto 13.7. in nedeljo 14.7., z zelo bogatim programom.
Stari Šempaski trg je bil poln pozitivne energije in dobre glasbe, z željo da se naslednje leto zopet srečamo smo se vsi zadovoljni razšli.

ŠEMPASKI MOHORJEVI VEČERI, 2019

Več

ŠEMPASKI MOHORJEVI VEČERI, 2018

V nedeljo, 1.07. zvečer, nam je narava naklonila lepo vreme in takšni so bili tudi letošnji Mohorjevi večeri. Turistično društvo Šempas je, v sodelovanju z KS Šempas in TIC Nova gorica pripravilo lep program.

Na starem Šempaskem trgu se je predstavil Pihalni orkester Vogrsko, ki nam je igral sproščene festivalske ritme. V toplem poletnem večeru si poslušalci boljšega ne bi mogli zaželeti, tako da so bili mladi glasbeniki deležni obilo aplavzov. 

Na sceno sta stopila mlada glasbenika, sestra in brat, Michelle in Rene Fajt. Zaigrala sta nam nekaj novih pa tudi starih ljubezenskih popevk ter očarala občinstvo.

Ansambel Flaškon, ki igra za svoje in naše veselje je razgibal in tudi nasmejal zbrano občinstvo na placu, ki jim je navdušeno ploskalo.

Večer so zaključili Vogrini z udarno pleh muziko.

Večeri so tudi uvod v osrednji Praznik Šempasa Mohorjevo, ki bo v soboto 14.7. in nedeljo 15.7., z zelo bogatim programom.

Stari Šempaski trg je bil poln pozitivne energije in dobre glasbe, z željo da se naslednje leto zopet srečamo smo se vsi zadovoljni razšli.

Šempaski Mohorjevi večeri, 2018

Več

ŠEMPASKI MOHORJEVI VEČERI,2017

V nedeljo, 02.07. popoldan, smo trepetali kakšno vreme nam bo naklonila narava, bilo je lepo in takšni so bili tudi letošnji Mohorjevi večeri. Turistično društvo Šempas je, v sodelovanju z KS Šempas in TIC Nova gorica pripravilo lep program.

Vipavski tamburaši in pevci Irma Hostnik ter Matjaž Samotorčan  so na starem Šempaskem placu pričarali zvoke ki jih že dolgo nismo slišali. Brata Matej in Peter Lacković sta na kitari in oboi pokazala zakaj spadata med zelo nadarjene mlade glasbenike. Naši osnovnošolci pod imenom Peta dimenzija: Dominika, Matija, Maj in Jaka, pa so z svojo glasbo in mladostjo razgibali obiskovalce na trgu.

Seveda so nastopajoči v zrelejših letih pokazali kaj znajo. Operni pevec Zdravko Pergar, ki ga je na klavinovi spremljala gospa Ana Furlan, je z mogočnim glasom napolnil naš trg in navdušil publiko.

Večeri so tudi uvod v osrednji Praznik Šempasa Mohorjevo, ki bo v soboto 15.7. in nedeljo 16.7., z zelo bogatim programom.

Stari Šempaski trg je bil poln pozitivne energije in dobre glasbe, z željo da se naslednje leto zopet srečamo smo se vsi zadovoljni razšli.

Mohorjevi veceri 2017

Več

Mohorjevi večeri 2016

V nedeljo zvečer, 19.06., smo trepetali kašno vreme nam bo naklonila narava, bilo je lepo in takšni so bili tudi letošnji Mohorjevi večeri. Prvačka pleh muzika je vžigala kot že dolgo ne, pomagala pa jim je odlična pevka Jasmina Putnik. Na starem Šempaskem placu so odmevali stari in novi komadi, za konec pa je zapel tudi Šempaski Kos , Prvačkovci so ga izvedli ob spremljavi harmonikašice Adrijane in harmonikaša Frankota.

Obiskovalce so navdušile Kresnice v spremljavi harmonikaša Aleksija Jercoga. Z svojimi skladbami so predstavile slovensko narodno zabavno glasbo in požele velik aplavz , pa tudi z svojim videzom so zasvetile kot kresničke.

Stari Šempaski trg je bil poln pozitivne energije in dobre glasbe, z željo da se naslednje leto zopet srečamo smo se zadovoljni razšli.

Mohorjevi večeri

Več

Mohorjevi večeri 2015

V nedeljo zvečer so nam nastopajoči na Šempaskem trgu pričarali en lep večer.

Prvačka pleh muzika se je predstavila v najlepši izvedbi.

Tri volontariat je z milo zvenečimi glasovi napolnil stari plac. Nastopali so v zasedbi Mojca Cej, Tanja Černic in Neža Vodopivec na bongosih jih je spremljal Rene Furlan.

Mlada pevca Andrej Orel in Rene Fajt sta se lepo predstavila.

Ljudje so napolnili trg in v zraku je bilo čutiti pozitivno energijo tako , da se je ob nastopih čutilo obojestransko zadovoljstvo , nastopajočih in gledalcev.

Upravičeno lahko upamo,da  bodo Mohorjevi večeri postali tradicionalni.

Več

Več prispevkov

  1. Mohorjevi večeri 2014

Hitro iskanje

Zemljevid