Mohorjevo, 2015

Letošnje Mohorjevo, že devetnajsto zapored, se je odvijalo v lepem toplem vremenu. Oba dneva sta bila zabavna, polna dogodkov in obiskovalcev. V soboto nas je zabaval ansambel N'EKS ,videli smo nastop letalskega modela, »šacali« smo pršut in si ogledali skeč. Obiskovalcem je bila oba dneva na voljo domača hrana: polenta s pršutom,domač ročno rezan pršut, šempaski štruklji, pa tudi jedi z žara ni manjkalo, vse to so zalili z vinom iz šempaskih vinogradov.

V nedeljo so nam zaigrali fantje iz ansambla ZVITA FELTNA in nam priredili pravi žur. Popoldan je bil poln dobrih nastopov: zaplesali so otroci iz kluba ADC  Ajdovščina in Prodance(orientalski plesi), navdušil je mladi harmonikaš Marko. Videli smo nastop kobile Lune pod vodstvom mladenke Line. Gledalci so občudovali avtomobile in motorje starodobnike, ki so tudi zaokrožili skozi vas, mnogi pa so izkoristili možnost in se popeljali z konjsko vprego po Šempasu. Dvorana je nudila z razstavami zelo barvit pogled. Na odru so se predstavili Foto klub skupina 75, ob stenah pa čipkarice in kleklarice, videli smo rože iz pločevink in papirja ter ročno izdelan nakit. Simpatično dekle je razstavilo lovilce sanj (indijanski amuleti). Na stojnicah smo videli razstavo medenih izdelkov in izdelkov iz Lavande. V centru dvorane je kraljeval trimetrski štrukelj obkrožen z domačimi pecivi.

Številni obiskovalci so iz Šempaskega praznika Mohorjevo  odhajali zadovoljni in polni novih vtisov.

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Mohorjevo

Vaški praznik Mohorjevo v mesecu juliju je osrednja prireditev Turističnega društva Šempas v sodelovanju s krajevno skupnostjo Šempas. Dogodki potekajo dva dni.
Prvi dan ženske pripravijo razstavo in srečolov peciva. V novi dvorani postavimo tudi umetniške razstave domačih in tujih ustvarjalcev ter tematske predstavitve zbirateljev.
Na ploščadi, ob lepih hišicah pod platanami poskrbimo za zabavo z znanimi glasbenim skupinami. Obiskovalcem nudimo polento s pršutom in ostalimi kulinaričnimi dodatki, kuhano po starih receptih ter domače štruklje, zabeljene z maslom. Odžejajo pa se lahko z vini pridelanimi v šempaških bregovih.
Obiskovalci lahko sodelujejo na zabavnih igrah, “šacanju” pršuta, srečo preizkusijo na srečolovu.

Zemljevid