Festival R.o.R 2021, Mikrokozmos

Letošnja edicija festivala R.o.R se je dotaknila skritih svetov, ki jih umetniki na različne načine razkrivajo ter ustvarjajo. Mikro pomeni majhno, našim čutom nevidno. Za opazovanje tega sveta moramo gledati skozi leče, filtre ali naprave. Pri tem ne gre le za fizično majhno, ampak tudi za tisto, kar je skrito v ožji spekter zaznave oziroma specifičnost področja. Umetnost je v tem primeru izjemno "orodje", ki nam omogoča bodisi z uporabo kreativnosti, znanosti ali tehnologije uvid v svetove, ki jih s svojimi obstoječimi miselnimi modeli ne moremo doumeti. Mednarodno uveljavljeni umetniki so predstavili izvirne umetniške projekte na presečišču znanosti, tehnologije in sodobne umetnosti, ki govorijo o naši prihodnosti, svobodi, žuželkah, rastlinah, alternativnih možnostih komunikacije ter skritih virtualnih svetovih. Festivalsko dogajanje je zaobjelo širše področje sodobnih umetniških praks, ki so vsaka po sebi izviren mikrosvet.

Hvala vsem in vsakomur posebej, ki ste s svojo prisotnostjo: podporno, aktivno, interaktivno in navzočno omogočili in bogatili program letošnje edicije festivala R.o.R, vsakdo je pomemben del mozaika doživetij, ki jih festival prinaša.

Praznik Šempasa MOHORJEVO, 2019

Več

Festival R.o.R 2020, Makro kozmos

Pri letošnji ediciji festivala R.o.R  so sodelovali mednarodno uveljavljeni umetniki, literati, glasbeniki in znanstveniki, ki svoje projekte predstavljajo v obliki strokovnih predavanj, performansov, literarnih predstavitev, umetniških delavnic, prostorskih postavitev ter koncertov. V celoto strukturirani podajajo oris zunanjega neizmernega. Nerazumljive teme se lotevajo na drugačen, umetniški način z namenom razmisleka in spoznavanja nedojemljivega preko multidisciplinarnega povezovanja znanosti in sodobne umetnosti.

Prepletenost letošnjega festivalskega dogajanja obiskovalcem je omogočila celovit vpogled v skrite dimenzije vesolja. Preko zanimivih umetniških projektov ter strokovnih predavanj je festival na inventiven in kritičen način pristopil k različnim temam, kot so ekologija vesolja, možnosti preživetja v našem osončju ter naša povezanost in pripadnost v vesolju in na Zemlji. Ustvarjalci so nam pomagali razumeti zdravstveno stanje našega planeta in nenazadnje, kakšna je lahko vloga umetnosti v vesolju.

Posebna zahvala gre TD Šempas za prekrasen piknik pod zvezdami. 

Festival R.o.R 2020, Makro kozmos

Avtor fotografij: David Verlič

Več

Microfestival v Šempasu

Microfestival v Šempasu - Najlepša igra v izvedbi umetniške skupine Zeroidee iz Vidma.

Na povabilo zavoda BridA in ob podpori Krajevne skupnosti Šempas ter Turističnega Društva Šempas smo uživali ob prečudoviti igri Nenavadne občine. Večer je minil v znamenju smeha in dobre volje. 

Nekaj utrinkov z dogodka

Microfestival Šempas, 2020

Več

30 let Turistične zveze Nova Gorica

V torek 10.12.2019 se je v veliki dvorani MONG-a odvijalo praznovanje tridesete obletnice delovanja Turistične zveze Nova Gorica. Prireditev je bila na visokem nivoju istočasno pa tudi prisrčna in lepa. Videli smo kar nekaj lepih nastopov otrok in izkušenih glasbenikov. Prisotni so bili gostje, ki so soustvarjali turizem na Goriškem, pa tudi gostje, ki danes zasedajo visoke položaje v Slovenije in na Goriškem. Podeljeno je bilo kar nekaj priznanj za delovanje na področju turizma v teh tridesetih letih, med njimi tudi priznanje našemu Turističnemu društvu Šempas. V imenu društva je priznanje prevzel predsednik društva Hilarij Čermelj. Kot se za tako praznovanje spodobi je bila tudi pogostitev na visokem nivoju, čestitke gredo ekipi TIC-a za odlično organizacijo prireditve. 

Fotografije so iz arhiva TZ TIC Nova Gorica, fotografiral je gospod David Verlič.

30 let Turistične zveze Nova Gorica

Več

Turistično društvo Šempas, na Gusti di frontiera, nedelja 29. 9. 2019

Turistično društvo Šempas se je v nedeljo predstavilo na prireditvi Gusti di frontiera v stari Gorici. Ponujali smo polento s pršutovim točem in Šempaske štruklje, vse to pa so gostje lahko zalili z vinom iz Šempaskih bregov.

Gostovali smo na paviljonu Vipavska dolina. Poleg nas je tudi Vitovsko kulturno turistično društvo peklo kostanj.

Naš harmonikaš Franko je s harmoniko popestril dogajanje, občasno pa mu je pomagal tudi brat Ivan na »kanti«. Čeprav kakšnega posebnega izkupička ni bilo, je bilo vzdušje na nivoju. V naši neposredni bližini so imeli koncert trubači iz Zaječarja, zbirali pa so tudi mis Gusti di frontiera, tako da lepih deklet ni manjkalo.

 Sklenili smo, da bomo še prišli, če nas bodo le povabili.

Turistično društvo Šempas, na Gusti di frontiera

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid