Pohod po Šempaskih bregovih

Turistično Društvo Šempas organizira pohod prvo nedeljo v decembru. Po težavnosti je to manj zahteven pohod . Kot oprema zadostujejo športni copati , prav vam bodo prišle pohodne palice. Hoja traja približno 3ure, začetek ob 10.00 zaključek cca ob 13.00  , dolžina 'maršute' je približno 11km. Za ceno prispevka dobite na koncu pohoda malico, v osrčju vinogradov(bregov) pa rezina pršuta kozarček vina ali toplega čaja.
S hojo začnemo na plošči, nadaljujemo po cesti čez Komunski most in skozi Brce do ovčjega placa, preko viadukta mimo Škofovega brega se povzpemo čez Bazilijev hrib do Rjavčevih hiš, kjer nas v osrčju bregov čaka kratek oddih in šnita pršuta ter kozarček domačega ali toplega čaja.
Po poti boste slišali zgodovinske informacije o Šempasu in krajih skozi katere bomo hodili. 
Po dvesto metrih bomo prišli na najvišjo točko bregov, ki nam nudi čudovit pogled na jezero ter na goro in vasi pod njo.
Spustili se bomo na cesto ki vodi k jezeru, po ogledu jezera Vogršček, bomo odšli nazaj proti Šempasu, na ovčji plac, potem pa desno na Visoko od koder se spustimo v Jezero(del Šempasa) čez Komunski most, desno nazaj na ploščo. Z  ognjem na odprtem ognjišču se bomo ogreli, pomalicali, harmonika pa nam bo popestrila zaključek pohoda. 
Smer in dolžina pohoda se lahko spreminjata, osnovno varianto si lahko ogledate na zemljevidu.

Pohod po Šempaskih bregovih, 2019

V nedeljo 1.12.2018 (vedno prvo nedeljo v decembru) so Turistično društvo Šempas, društvo upokojencev Šempas in KS Šempas, organizirali Pohod po Šempaskih bregovih (vinogradih). To je bil že osmi pohod zapovrstjo. Po zahtevnosti je to manj zahteven pohod, vendar je vseeno potrebno prehoditi slabih 11 km. Vreme je bilo oblačno, ne premrzlo, ter ugodno za hojo. Pohodnikom smo predstavili nekaj zgodovinskih znamenitosti Šempasa in se nato odpravili v smeri domovanja umetnika Marka Pogačnika, kjer so si ogledali energetski krog. 

Na poti smo bili priča tudi divji vožnji osebnega vozila, ki ga je zaradi »tehtnih« razlogov lovila policija, vsaj za nas se je , sicer z malce adrenalina, vse srečno končalo.

V osrčju Šempaskih bregov nas je čakala »šnita« pršuta, kozarček domačega in čaja, ter zvok harmonike. Odšli smo do jezera Vogršček, ki se je ob obilnem dežju kar pošteno napolnilo, tam smo se obrnili ponovno v smeri Šempasa, se povzpeli na grič Visoko in skozi zaselek Jezero prišli zopet na prireditveni prostor. Na poti nas je malce poprašil rahel dež, vendar se je vreme kasneje ustalilo in omogočilo, da smo pohod končali.

Ogenj na odprtem ognjišču nas je ogrel in pričaral lepo vzdušje, ki ga je oplemenitil domači harmonikaš. Domače klobase z zeljem in popečeno polento so kulinarično navdušile pohodnike , ki so se zbrali v lepem številu. Kar nekaj jih je prišlo iz centralne Slovenije in tudi iz obale. Pohodniki so nam namenili polno mero pohval za odlično organiziran pohod in obljubili, da se naslednje leto zopet vidimo, tako da smo bili na koncu zadovoljni vsi pohodniki in organizatorji.

Pohod po Šempaskih bregovih, 2019

Več

Pohod po Šempaskih bregovih, 2018

V nedeljo 2.12.2018 (vedno prvo nedeljo v decembru) so Turistično društvo Šempas, društvo upokojencev Šempas in KS Šempas, organizirali Pohod po Šempaskih bregovih (vinogradih). To je bil že sedmi pohod zapovrstjo. Po zahtevnosti je to manj zahteven pohod, vendar je vseeno potrebno prehoditi 11 km. Vreme je bilo oblačno, ne premrzlo, ter ugodno za hojo. Pohodnikom smo predstavili nekaj zgodovinskih znamenitosti Šempasa in se nato odpravili v smeri domovanja umetnika Marka Pogačnika, kjer so si ogledali energetski krog.
V osrčju Šempaskih bregov nas je čakala »šnita« pršuta, kozarček domačega in čaja, ter zvok harmonike. Odšli smo do jezera Vogršček, kjer se te dni vidi pomanjkanje vode v jezeru, tam smo se obrnili ponovno v smeri Šempasa, se povzpeli na grič Visoko in skozi zaselek Jezero prišli zopet na prireditveni prostor. 
Ogenj na odprtem ognjišču nas je ogrel in pričaral lepo vzdušje ki ga je oplemenitil domači harmonikaš. Domače klobase z zeljem in popečeno polento so kulinarično navdušile pohodnike , ki so se zbrali v lepem številu. Kar nekaj jih je prišlo iz centralne Slovenije. Pohodniki so nam namenili polno mero pohval za odlično organiziran pohod in obljubili da se naslednje leto spet vidimo, tako da smo bili na koncu zadovoljni vsi pohodniki in organizatorji.

Pohod po Šempaskih bregovih, 2018

Več

Pohod po Šempaskih bregovih, 2017

V nedeljo 3.12.2017 (vedno prvo nedeljo v decembru) sta Turistično društvo Šempas in društvo upokojencev Šempas, organizirala Pohod po Šempaskih bregovih(vinogradih). To je bil že šesti pohod zapovrstjo. Po zahtevnosti je to manj zahteven pohod , vendar je vseeno potrebno prehoditi 11 km. Vreme je bilo hladno vendar lepo, sončno.Pohodnikom smo predstavili nekaj zgodovinskih znamenitosti Šempasa in se nato odpravili v smeri domovanja umetnika Marka Pogačnika, kjer so si ogledali energetski krog.

V osrčju Šempaskih bregov nas je čakala »šnita« pršuta, kozarček domačega in čaja. Odšli smo do jezera Vogršček, ki se je bleščalo v soncu, tam smo se obrnili ponovno v smeri Šempasa, se povzpeli na hrib Visoko in skozi zaselek Jezero prišli zopet na prireditveni prostor. 

Ogenj na odprtem ognjišču nas je ogrel in pričaral lepo vzdušje ki ga je oplemenitil domači harmonikaš. Domače klobase z zeljem in popečeno polento so kulinarično navdušile pohodnike , ki so se zbrali v lepem številu. Kar nekaj jih je prišlo iz centralne Slovenije, najštevilčnejši pa so pripadali pohodnemu društvu Triglav Nova Gorica. Pohodniki so nam namenili polno mero pohval za odlično organiziran pohod in obljubili da se naslednje leto spet vidimo.

Pohod po šempaskih bregovih, 2017

Več

Pohod po Šempaskih bregovih, 2016

V nedeljo 04.12. (vedno prvo nedeljo v decembru) sta Turistično društvo Šempas in društvo upokojencev Šempas, organizirala Pohod po Šempaskih bregovih(vinogradih). To je bil že peti pohod zapovrstjo. Po zahtevnosti je to manj zahteven pohod , vendar je vseeno potrebno prehoditi 11 km. Pohodnikom smo predstavili nekaj zgodovinskih znamenitosti Šempasa in se nato odpravili v smeri domovanja umetnika Marka Pogačnika. Imeli smo srečo da je bil Pogačnik doma in je osebno obrazložil pohodnikom svoje poglede na mater zemljo in bioenergetske vire.

V osrčju Šempaskih bregov nas je čakala »šnita« pršuta, kozarček domačega in čaja. Mimo obale jezera Vogršček, smo se povzpeli na hrib Visoko in skozi zaselek Jezero prišli zopet na prireditveni prostor. Ogenj na odprtem ognjišču nas je ogrel in pričaral lepo vzdušje ki ga je oplemenitil domači harmonikaš. Domače klobase z zeljem in popečeno polento so kulinarično navdušile pohodnike , ki so se zbrali v lepem številu. Kar nekaj jih je prišlo iz centralne Slovenije. Pohodniki so nam namenili polno mero pohval za odlično organiziran pohod in obljubili da se naslednje leto spet vidimo.

Pohod po Šempaskih bregovih

Več

Pohod po Šempaskih bregovih, 2015

V nedeljo 6.12.(vedno prvo nedeljo v decembru) sta Turistično društvo Šempas in društvo upokojencev Šempas organizirala Pohod po Šempaskih bregovih, to je manj zahteven pohod katerega dolžina je približno 11 km. Pohodnike smo vodili skozi vas, mimo šempaskih znamenitosti (vodnjak Brida, kapelica, cerkev Sv.Silvestra, trg Franca Krašana, kip Marka Pogačnika, vodnjak prestolonaslednika Karol Fran Josipa, stara šola z muzejem heroja Mihajla) in v smeri vinorodnega okoliša. V osredju Šempaskih vinogradov so bili deležni kozarčka domačega ali čaja, in »šnito« pršuta.
Pohodniki so, mimo Vogrščka, Rimca in čez hrib Visoko, zopet prišli do prireditvenega prostora. Ob ognju so bili deležni dobre malice in glasbe domačega harmonikaša. Številni pohodniki so bili zadovoljni, organizatorji pa ravno tako.

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid