Praznik Polente, Ozeljan

Na prazniku polente v Ozeljanu nase društvo pripravlja pokušino polente s pršutom in maslom. Polento kuhamo po starih receptih, v bakrenem kotličku, kurimo pa z drvmi.

Praznik Polente, Ozeljan, 2021

Praznik Polente, Ozeljan

Več

Praznik Polente, Ozeljan 2015

Turistično društvo Šempas je v nedeljo 19.7. sodelovalo na Prazniku polente v Ozeljanu.

Predstavili smo se z izdelovanjem skulpture »v živo«. Izdelali smo šempasko cerkev Sv.Silvestra iz polente. Skuhali pa smo tudi polento, ki smo jo postregli zabeljeno z maslom in pršutom. V kmečkih igrah, ki so tudi štele v točkovanju na tekmovanju, pa nismo sodelovali. Na koncu smo osvojili skupno tretje mesto, povedano pa je bilo, da je komisija ocenila Šempasko polento za najboljšo.

Ob nenormalno visokih temperaturah smo zaključili udeležbo na prazniku v dobrem vzdušju.

Več

Praznik Polente, Ozeljan 2014

V nedeljo 20.07. smo bili, člani T.D. Šempas v Ozeljanu. Kot vsako leto smo kuhali polento, v bakrenem kotličku za poizkušnjo in ocenitev. Pri ognju nam je malce ponagajal veter, vendar ni bilo hudega. Organizator je vsaki polenti dodal enako prikuho(odličen golaž), komisija je poizkušala in poizkušala, ter se posvetovala, tako da je bilo skoraj kot v parlamentu. Najboljša polenta je bila seveda naša, le zmagala je druga, balinarska. Balinarskemu klubu smo resnično privoščili zmago, saj v osmih letih niso še nikoli zmagali, nagrajeni so bili s pršutom. Domov smo odšli z lepimi vtisi v upanju da se bodo Ozeljanci po osmih letih le udeležili tudi kakšnega tekmovanja v Šempasu in ne samo mi Šempasci v Ozeljanu.

Več

Praznik Polente, Ozeljan 2013

 Turisitčno društvo Šempas, je v nedeljo 14.07.2013 sodelovalo na prazniku polente v Ozeljanu.

ekipa T.D. Šempas

Več

Praznik Polente, Ozeljan 2010

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid