Pust

Proti koncu zime pride čas pustovanja. Takrat se razživijo člani Turističnega društva Šempas ter z ohranjanjem pustne tradicije razveseljujejo krajane.

Pustno rajanje za otroke v Šempasu, 2020

Na pustni torek sta Krajevna skupnost Šempas in Turistično društvo Šempas organizirala v dvorani Kulturnega doma Šempas, Pustno rajanje za otroke. Nastopala je igralska skupina Miša ku-kuc s predstavo Zvezdana in Zvonko v cirkusu. Otroci so se našemili in prišli na predstavo, jasno da brez staršev ali starih staršev ni šlo. Na žalost so novice o Kronavirusu zmanjšale število otrok, tisti pa, ki so prišli so se imeli zelo lepo. Igrica jih je navdušila, še posebej pa rajanje med in po predstavi. Letos so navdušili z čudovitimi maskami tudi starši otrok in ostali vaščani in vaščanke , ki so se našemili.

Na koncu je otroke pa tudi njihove spremljevalce čakala polna miza domačih dobrot, ki sojih napekle članice TD Šempas in vaščanke iz Šempasa. Obiskovalci so bili navdušeni, tako da kar kliče k ponovitvi dogodka naslednje leto, upamo da v boljšem zdravstvenem obdobju.

Pustno rajanje, Šempas, 2020

Več

Pustno rajanje za otroke v Šempasu, 2019

Na pustni torek sta Krajevna skupnost Šempas in Turistično društvo Šempas organizirala v dvorani Kulturnega doma Šempas, Pustno rajanje za otroke. Nastopala je igralska skupina Miša ku-kuc s predstavo Čudodelna vililandija. Otroci so se našemili in napolnili dvorano, jasno da brez staršev ali starih staršev ni šlo. Igrica jih je navdušila, še posebej pa rajanje po predstavi. 

Na koncu je otroke pa tudi njihove spremljevalce čakala polna miza domačih dobrot, ki sojih napekle članice TD Šempas in vaščanke iz Šempasa. Obiskovalci so bili navdušeni, tako da kar kliče k ponovitvi dogodka naslednje leto.

Pustno rajanje za otroke v Šempasu, 2019

Več

Pust, 200?

Več

Pust, 2006

Več

Pust, 2002

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid