Praznik suhe robe, Ribnica

Delovanje našega društva smo prenesli tudi na drugi konec Slovenije, v Ribnico, na praznik suhe robe. Predstavljamo se z avtohtono Goriško hrano, polento s pršutom, šempaskimi štruklji in ročno rezanim domačim pršutom, ki ga na naši stojnici režejo tudi ministri.

Prazniku suhe robe, Ribnica 2017

Turistično društvo Šempas že deset let predstavlja okuse Goriške v Ribnici. Kot je že tradicija nudimo polento z pršutovim točem, domač ročno rezan pršut in Šempaske štruklje, vse to zalijemo z vinom iz šempaskih vinogradov. 

Ob naših stojnicah je bilo zmeraj razgibano, narodne noše so se zavrtele. Zaradi dežja je bilo malce manj obiskovalcev, kar pa ni pokvarilo dobrega razpoloženja.

Ročno postavljanje mlaja v Šempasu 2016

Več

Praznik suhe robe, Ribnica 2016

Zgodaj zjutraj je naše Turistično društvo Šempas postavilo stojnice, kot zmeraj na lepem grajskem vrtu. Predstavili smo se z goriško kulinariko : polento z pršutovim točem, ročno rezanim domačem pršutom, šempaskimi štruklji in vinom iz šempaskega vinorodnega okoliša.

Letos je bil obisk na Ribinčanskem sejmu malce manjši, vendar smo navkljub temu zvečer zadovoljni odšli domov. Domačini so nas pospremili z željami da se naslednje leto zopet vidimo.

Več

Praznik suhe robe, Ribnica 2015

Gostovanje T.D. Šempas v Ribnici, prvo nedeljo v septembru, je postalo že tradicionalno, saj smo tukaj prisotni že devetič. Navkljub napovedanemu slabemu vremenu smo vztrajali tako, da nam je tudi vreme pomagalo. Z domačim turističnim društvom imamo odlične odnose, tako da imamo zagotovljen lep velik prostor v grajskem vrtu.

Na naših stojnicah propagiramo našo Goriško regijo in ponujamo domačo hrano in pijačo.

Jutranja pot v Ribnico

Več

Praznik suhe robe, Ribnica 2014

Gostovanje T.D. Šempas v Ribnici, prvo nedeljo v septembru, je postalo že tradicionalno, saj smo tukaj prisotni že osmič. Z domačim turističnim društvom imamo odlične odnose, tako da imamo zagotovljen lep velik prostor v grajskem vrtu.
Na naših stojnicah propagiramo naš Goriški prostor in ponujamo domačo hrano in pijačo.

takoj po zgodnjem prihodu, začnemo z montažo stojnic in ostale opreme

Več

Praznik suhe robe, Ribnica 2013

Več

Defibrilatorji AED

DEFIBRILATORJI AED v Krajevni skupnosti Šempas.

Več

Bibliobus

Razpored obiskov bibliobusa (potujoče knjižnice) v Šempasu.

Več

Zbirni center za kosovne odpadke

Urnik zbirnega centra:

Ponedeljek: od 10.00 do 12.00
Sreda: od 14.000 do 17.00
Sobota: od10.30 do 12.00

Hitro iskanje

Zemljevid