VOKALNA SKUPINA ARDEO

Vokalna skupina ARDEO (prej Voluntariat) je novonastala zasedba deklet, ki je nastala leta 2014, na pobudo Mojce Cej. Dekleta si želijo ob dobri družbi, pridobivati še pevske izkušnje.  Rade sodelujejo z raznimi inštrumentalisti. Združile so se že s pianistkama Evo Dolinšek in Saro Rustja, violinistko Ajdo Lemut ter bobnarjem Renejem Furlanom.

Njihov repertoar obsega vse od stare glasbe do novejših uspešnic.

Nastopajo kot vokalna skupina, pogosto pa se združijo tudi v trio.

Njihov namen je z glasbo predstaviti mednarodno dobrodelno organizacijo Voluntariat ter jo na ta način približati še glasbenim sladokuscem.Umetniška vodja: Mojca Cej

Sopran:
Anja Valantič
Neža Vodopivec
Mojca Cej
Ana Brezavšček

Mezzosopran:
Sara Bensa
Sara Faganel

Alt:
Demi Goljevšček
Tanja Černic
Mojca Ipavec
Maja Vončina

MOJCA CEJ

Mojca Cej je svojo glasbeno pot začela s šestimi leti v otroškem cerkvenem in šolskem pevskem zboru. Močni želji po glasbi je sledila z vpisom na Glasbeno šolo Nova Gorica, kjer se je začela učiti klavir pri prof. Larisi Burtsevi, nadaljevala pri prof. Ivanu Skrtu ter  zaključila pri prof. Barbari Mačkić. Na začetku svoje poti, se je udeleževala tudi izpopolnjevanja pri prof. Sijavušu Gadžijevu. Sedaj se v tej smeri izobražuje pri prof. Brigiti Pavlinc.

V klasičnem petju, je nižjo izobrazbo zaključila pod mentorstvom prof. Vladimirja Čadeža. Kratek čas se je ukvarjala tudi z igranjem kontrabasa pri prof. Davidu Šuligoju. Kasneje je teoretične predmete izpopolnila s pomočjo Radovana Kokošarja in Mateja Petejana.

Zborovske izkušnje je pridobivala v Komornem zboru Grgar, pod vodstvom Andreja Filipiča, zboru solistov glasbene šole Nova Gorica, pod vodstvom Vladimirja Čadeža ter dekliško zasedbo Singgirls, pod vodstvom Mojce Maver Podbersič. Sodelovala je s priložnostnim zborom in orkestrom iz sosednjih držav, kjer je pod vodstvom Riccarda Mutija izvedla Requiem G. Verdija. Sledili so še koncerti v Cankarjevem domu, v sodelovanju z orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenskim komornim zborom, Mladinskim pevskim zborom RTV Slovenija in Bernardo Fink, dela L. W. Beethovna: Simfonijo št. 9 v d-molu, op.125 in G. Mahler: Simfonijo št. 3 v d-molu.

Svoje znanje zborovskega petja izpopolnjuje v Komornem zboru akademije za glasbo, pod vodstvom prof. Marka Vatovca, Koralnem zboru akademije za glasbo, pod vodstvom Toneta Potočnika ter raznih priložnostnih vokalnih skupinah in zborih. Obiskuje Akademijo za glasbo ter Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana, kjer se poučuje v smeri glasbene pedagogike in klasičnega petja.  Svoje znanje zborovskega dirigiranja širi pod mentorstvom Sebastjana Vrhovnika. Trenutno poučuje v privatni glasbeni šoli Ozlinka.

Je članica mednarodne prostovoljne organizacije Voluntariat, pri kateri je dobila navdih za prirejanje dobrodelnih koncertov. Je ustanoviteljica in umetniška vodja vokalne skupine Voluntariat in tria Voluntariat.

Sočasno se izobražuje v smeri alternativne medicine. Znanje energetske medicine je širila pod mentorstvom Tine Bizjak, Access Bars-Access Consciousness, s pomočjo Beti Holc ter Romane Črček. Izobraževala se je tudi pri Harisu Omanoviču v Hiši Radosti, kjer je opravila tečaj Mojstra sebe. Je učenka Naguala Uchuja, pri katerem se izobražuje na področju urbanega šamanizma. Uchu se je izučil šamanizma v Mehiki, Peruju in Braziliji. Deloval je v istih krogih kot Carlos Castaneda, sodeloval z Merilyn Tunneshende, ženskim nagualom iz Don Juanovega kroga.

Svoje znanje glasbe in alternativne medicine, pa je povezala na področju glasbene terapije pri Mojci Morya Malek. O negi glasu in naravnem petju se izobražuje pri učiteljici naravnega petja, Mojki Žagar. O zdravljenju z glasom, pa pri učiteljici iz Nemčije, dr. phil. Lysi Jean Farmer.

Redno sodeluje tudi z regresoterapevtko in ustanoviteljico Inštituta za srečno družbo, Agato Kopač. Trenutno dela na novem projektu, ki vključuje povezavo glasbe ter zdravljenja. Izvaja individualne zvočne masaže s zdravilnimi starodavnimi inštrumenti in glasom, ter sodeluje z Robertom Jarcem na skupinskih zvočnih kopelih v Sloveniji in Italiji.

Hitro iskanje

Zemljevid